صرفا جهت اطلاع !!!
 
درباره وبلاگ


به وبلاگ خودتان خوش آمدید


ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 42
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 51
بازدید ماه : 42
بازدید کل : 98057
تعداد مطالب : 37
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 2

استان بم
جمعه 29 بهمن 1389برچسب:فاضلاب شهری کرمان شهرستان بم, :: 11:34 ::  نويسنده : بميار

صرفا جهت اطلاع !!!

 

کرمان را به عنوان بزرگترین استان کشور با جمعیتی در حدود 3 میلیون نفر از لحاظ طبیعی بیشتر با گسترش بیابان لوت در شرق استان کرمان میشناسند و این خود بیانگر کویری بودن بزرگترین استان کشور است .استانی که به گواه آمار 6 میلیون هکتار از مساحتش را به مناطق کویری اختصاص داده که به عقیده کارشناسان در صورت کم توجهی 3 میلیون هکتار دیگر هم به این آمار اضافه خواهد شد.

از جمله مخاطرات  موجود در محیطزیست کرمان بحث کمبود منابع آب زیرزمینی و افت سطح آبخوان های کرمان  است  که البته موضوع جدیدی هم نیست از حدود 20 سال پیش پیش بینی های مبنی بر اینکه احتمال نشست زمین در سطح استان رخ بدهد ،شده بود که عامل اصلی و تعیین کننده آن استفاده بی رویه از منابع آبی است که هر روز محدود و محدودتر می شوند. علاوه بر استفاده بی رویه از منابع آب ورود سموم کشاورزی و کودهای کشاورزی و هم چنین معضلات مربوط به آلودگی منابع آب زیرزمینی  توسط فاضلابهای انسانی انگشت اتهام را به سمت مدیرانی نشانه میرود که نسبت به مسائل اتفاق افتاده در اطراف کاملا خودسرانه برخورد میکنند

کشاورزی که در کرمان از  قدیم الایام رواج داشته به دلیل اقلیم خشک و  بیابانی کرمان مردم را به سوی استفاده از آبهای زیر زمینی سوق داده است که هم اکنون در اثر استفاده  بی رویه از این منابع و عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی کرمان را درگیر وضعیتی شدیدا بحرانی کرده است . آنچه گواه این قضیه است نشست زمین در دشت رفسنجان در سالهای اخیر و نشست زمین در منطقه عنبرآباد در هفته گذشته  و نشست زمین در کرمان در روز گذشته است.

طبق آمار مرکز پایش خشکسالی اصفهان امسال در ایران 49درصد کاهش بارندگی داشتیم که در استان کرمان این آمار به 60 درصد میرسد این در حالی است که استان کرمان بعد از استان فارس بالاترین افت سطح تراز آبخوانها را داشته و این بیانگر عمق فاجعه ای است که کرمان گرفتار آن شده است.  البته این آمار تا قبل از بارش زمستانه ای است که در استان کرمان در هفته های اخیر رخ داده و به گفته برخی مسئولین  توانسته کمی تا قسمتی وضعیت کرمان را از حالت شدیدا بحرانی به حالت بحرانی در آورد

بحث بعدی مربوط به آلودگی منابع آب زیرزمینی است که در اثر نفوذ فاضلاب انسانی است. اغلب شهرهای استان کرمان کماکان از سیستم دفع فاضلاب به صورت جذبی  استفاده میکنند که از سالها پیش منسوخ شده است واز مجموع کل  شهرهای  استان کرمان تنها  شهر کرمان و کهنوج درحال ساخت واحداث تصفیه خانه فاضلاب شهری هستند. این در حالی است که در برخی شهرهای استان کرمان مثل شهرستان  بم  از سال 1382 بحث احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری مطرح شد که تا کنون با لطف مسئولین شرکت آب و فاضلاب به هیچ جایی نرسیده است جالبتر اینکه تاکنون 10میلیارد ریال صرف هزینه های اولیه این پروژه شده است و به گفته مسئولین استان فعلا هیچ بودجه ای برای این کار در نظر گرفته نشده است.

 

 

منبع : دیدبان سبز بم www.aminmirasadi.loxblog.ir




 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب